WARNING: The forum is now in read-only mode as we will soon be transitioning to different forum software. Feel free to join our Discord server in the meantime.
CactusPie
Re: Mały błąd w grze...

Tue Feb 19, 2013 3:59 pm

Synchronizacja pionowa zapobiega niektórym problemom z renderowaniem obrazu i nie pozwala, aby ilość renderowanych klatek na sekundę przekroczyła częstotliwość odświeżania monitora.

Wadą jest to, że obniża ona nieco wydajność gry, oraz powoduje małe opóźnienia w ruchach myszki. Jeżeli nie naprawiła ona twojego problemu, radziłbym ją wyłączyć.

Jeżeli chodzi o sam problem, sprawdź jakimś programem (np FRAPS) ile wynosi twoja ilość klatek na sekundę w grze i daj znać tutaj na forum ;) Możliwe, że problem zwyczajnie spowodowany jest słabą wydajnością.

Kryspin111

Tue Feb 19, 2013 4:51 pm

Jeżeli chodzi o FPS podczas samej gry to bez vsync "bawi sie" od 25-45

:>

CactusPie

Tue Feb 19, 2013 5:07 pm

Hmm, być może to jest przyczyną. Pamiętam, że jak grałem w kampanię na słabszym sprzęcie też miałem podobny problem.
Teraz już wszystko śmiga bez problemu. Może spróbuj zmniejszyć tymczasowo detale/rozdzielczość i sprawdź, czy w jakimkolwiek stopniu wpłynie to na synchronizację napisów z obrazem?

Kryspin111

Tue Feb 19, 2013 5:57 pm

Bawiłem sie z braniem na najniższe ale też nic :>

No cóż, to wystepuje tylko w wstawkach filmowcyh jak np. ta pierwsza na łódkach :D

W wakacje nowy mocny komputer więc będzie miodnie :>

AcCes

Tue Feb 19, 2013 5:59 pm

będąc pesymistą stawiam na specyfikacje pc i przymulony dysk

machnij format nowe sterowniki kombinuj

Return to “Polish”