dx4picco
Posts: 26
Joined: Wed Dec 23, 2015 10:42 am

low fps

Sat Dec 26, 2015 1:16 am

Hi,
i finnally got VU running but i'm still hitting an issue:
i'm running on laptop right now, then with intel hd graphics + gtx 960.

then there is also Nvidia optimus right here.
The problem is when i launch VU normally, i get around 30 fps max, coresponding to intel hd performances.

when i force gtx 960 in app startup: http://nsa37.casimages.com/img/2015/12/ ... 814232.jpg
i get this error soo after launch

Any thought about this?

NB: vanilla game working fine at 160fps or around on same settings

User avatar
AlexEe
Posts: 281
Joined: Sat Mar 16, 2013 1:26 pm
Location: UK

Re: low fps

Sat Dec 26, 2015 8:09 am

Add me on Steam: click | My Origin ID: AlexEe77

dx4picco
Posts: 26
Joined: Wed Dec 23, 2015 10:42 am

Re: low fps

Sat Dec 26, 2015 10:12 am

Hi,
you can be sure i tried everything from this topic ;)
but still get same issue

when its launched without any modification it uses the integrated graphics.
When i force the use of the 960 i get this error message.

Windows 7 is fully updated and the patch required is installed too

Ivex_Kazama
Posts: 3
Joined: Sat Dec 26, 2015 12:42 pm

Re: low fps

Sat Dec 26, 2015 1:04 pm

Same problem here!
On origin the games runs smooth with dedicated GPU, but VU only launches with Intel HD with very low FPS and gives the same error when i try to use Dedicated GPU (GTX 970M).

User avatar
kiwidog
Posts: 283
Joined: Tue Dec 25, 2012 8:19 pm
Location: United Kingdom
Contact: Website

Re: low fps

Sat Dec 26, 2015 8:31 pm

dx4picco wrote:Hi,
i finnally got VU running but i'm still hitting an issue:
i'm running on laptop right now, then with intel hd graphics + gtx 960.

then there is also Nvidia optimus right here.
The problem is when i launch VU normally, i get around 30 fps max, coresponding to intel hd performances.

when i force gtx 960 in app startup: http://nsa37.casimages.com/img/2015/12/ ... 814232.jpg
i get this error soo after launch

Any thought about this?

NB: vanilla game working fine at 160fps or around on same settings


The ONLY workaround is to disable Optimus in your bios, your scaling may get scaled up to 125% for whatever reason, but you can change that.
kiwidog > NoFaTe.

dx4picco
Posts: 26
Joined: Wed Dec 23, 2015 10:42 am

Re: low fps

Sat Dec 26, 2015 10:45 pm

Hi thanks for help but i dont have this setting into bios :/
I already search about it before

User avatar
kiwidog
Posts: 283
Joined: Tue Dec 25, 2012 8:19 pm
Location: United Kingdom
Contact: Website

Re: low fps

Sun Dec 27, 2015 2:02 pm

Inside of your NVIDIA Control Panel, there should be an option for Manage 3d Settings (or something around the likes) where you can set driver-side settings per game. Make sure that it is set to NVIDIA Card, not auto-select or Intel Integrated.
kiwidog > NoFaTe.

dx4picco
Posts: 26
Joined: Wed Dec 23, 2015 10:42 am

Re: low fps

Mon Dec 28, 2015 10:04 am

I already did this and this is how i get such an error message, the same like on screenshot

bunca94
Posts: 1
Joined: Tue Feb 19, 2013 8:24 pm

Re: low fps

Mon Dec 28, 2015 3:54 pm

I have the same problem too! Can't run VU on nvidia 840m.
Aslo tried to run vanila bf3 in directx10, hoping it will fix the problem, by typing "renderdevice dx11enable 0" in game console, even used bf3 settings editor, but when i run bf3 from origin, my msi afterburner stil shows me that game is running in directx11. Whatever, i tried again to run venice client with dedicated gpu but same error...

dx4picco
Posts: 26
Joined: Wed Dec 23, 2015 10:42 am

Re: low fps

Sat Jan 02, 2016 1:10 pm

HI guys,
is there any update about this nvidia optimus and integrated graphics?

Return to “Help and Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest