WARNING: The forum is now in read-only mode as we will soon be transitioning to different forum software. Feel free to join our Discord server in the meantime.
menhils
Emulatornexus legalny?

Tue Jan 29, 2013 10:31 pm

Powiedzmy, że pożyczyłem grę BF BC II od kolegi, zainstalowałem, pobrałem plik dinput.dll i loguje się na serwery emulatora, czy jest to niezgodne z prawem? Czy podchodzi to pod piractwo? Pytam tak z ciekawości.

roofooz

Re: Emulatornexus legalny?

Wed Jan 30, 2013 4:38 pm

Wedlug mnie to w zadnym stopniu nie jest piracrwem.Poniewaz jak wiem emulator nexus w zaden sposob nie lamie praw autorskich a umozliwia jedynie gre po sieci na serwerach nexusa wiec wg. mnie chyba jest legalne.A poza tym w naszym kraju bardzo trudno jest zostac ukaranym za piractwo.

CactusPie

Wed Jan 30, 2013 6:21 pm

Jedyne, co jest nielegalne to pliki serwerowe. Zostały one napisane przez EA, i teoretycznie bez licencji nie można ich używać.
Jednak serwery główne nie mają nic wspólnego z EA, więc są jak najbardziej legalne.

Inną sprawą są też znaki firmowe, ale jak już pewnie zauważyliście nazwy gier są na tym forum cenzurowane (Bad company 2, Battlefield, Medal of Honor), więc do tego nie mogą się przyczepić.

menhils

Thu Jan 31, 2013 1:40 pm

Dzięki za odpowiedzi

Return to “Polish”