User avatar
CactusPie
Posts: 451
Joined: Mon Dec 17, 2012 4:48 pm
Location: Poland

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Sun Jul 21, 2013 1:39 pm

Botów póki co nie ma. Jeżeli jakiekolwiek się pojawią (mało prawdopodobne) to nie nastąpi to zbyt szybko.

Co do braku naliczania punktów dla mniejszej ilości graczy, tego też na razie nie da się w żaden prosty sposób wyłączyć.

KowalDrzo
Posts: 33
Joined: Sat Feb 23, 2013 9:02 am

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Tue Jul 23, 2013 11:19 am

A jak włączyć grę kilka razy???
(chcę wejść 3 razy i zająć miejsca)

Alkas
Posts: 2
Joined: Sun Jul 21, 2013 9:35 am

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Mon Jul 29, 2013 9:21 am

Co mogę zrobić zeby ustawić hasło do swojego serwera?

Edit:
Znalazłem.
Na przyszłość, gdyby ktoś potrzebował, do pliku "Startup.txt", znajdującego się w Instance>AdminScripts, na dole(w zasadzie to chyba obojętnie gdzie) należy dodać wiersz: vars.gamePassword "" gdzie w cudzysłowie wpisujemy swoje hasło do serwera.
Pozdrawiam

Nemezis1801
Posts: 3
Joined: Tue Jan 01, 2013 1:58 pm

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Sat Nov 16, 2013 1:23 pm

Witam.
Mam pytanie. Czy da radę zrobić tak by było dwóch adminów na jednym serwerze? Bo chciałbym by mój kolega też mógł zarządzać serwerem, który stworzyłem.

jebsiaczek
Posts: 33
Joined: Tue Sep 24, 2013 6:16 am

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Tue Nov 19, 2013 12:00 am

Da się, na maszynce z serwerem bfbc2 instalijesz procon i działa on (po konfiguracji) cały czas, na swoich
komputerach też instalujecie procon i łączycie się do (nazwę go tak na potrzebę chwili) procon-master.

Nemezis1801
Posts: 3
Joined: Tue Jan 01, 2013 1:58 pm

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Tue Nov 19, 2013 5:13 pm

Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Serwer stawiam na jakimś komputerze instaluje na nim procon, zakladam na nim konto (procon) . Wtedy na moim komputerze i kolegi instalujemy procon i się logujemy na to konto zalozone na komputerze z serwerem ? Jeżeli się myle to bardzo przepraszam ale jestem zielony w stawianiu serwera.

jebsiaczek
Posts: 33
Joined: Tue Sep 24, 2013 6:16 am

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Wed Nov 20, 2013 3:41 am

- server bfbc2 uruchamiasz, port adm domyślnie 48888
- na tej samej maszynce możesz zainstalować procon i poustawiać widzimisie
- w pierwszym podajesz IP serwera bfbc2, port i hasło, bez username
- ten ww procon może być i serwerem dla innego procona, zainstalowanego na Twoim/nie Twoim/innym komputerze
- dodajesz konta (ile chcesz) w nazwę go "pierwszym procon", włączasz by był serwerem
- inne procony łączą się do tego pierwszego, podajesz IP, port, user i pass

na zdrowie, wracam do baru :P

--edit--
na pierwszym zakładasz wiele kont, ile dasz radę ;-) a później każdy ziomuś łączy się swoim user/pass

Nemezis1801
Posts: 3
Joined: Tue Jan 01, 2013 1:58 pm

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Wed Nov 20, 2013 4:23 pm

Dzięki Ci wielkie ;)

KowalDrzo
Posts: 33
Joined: Sat Feb 23, 2013 9:02 am

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Tue Dec 10, 2013 6:24 am

Ktoś na tym forum dał kilka filmików z gry z botami:
http://forums.emulatornexus.com/viewtopic.php?f=33&t=5341
Mam pytanie, skąd pobrać i jak zainstalować te boty :?:

(OMC) GPanic
Posts: 2
Joined: Wed Jan 15, 2014 10:48 pm

Re: [TUTORIAL] Stawianie własnego serwera

Thu Jan 16, 2014 5:16 pm

Siemka

Po postawieniu serva, według tutka, moje zewnętrzne ip i port to: 0.0.0.0:2571. Co do portu to nie jestem pewien, ale to wszystko jedno bo ip jest zepsute. o co w tym lotto? No i oczywiście nie widze się na liście. Internet lte z zewnętrznym ip. zapora wyłączona, porty na routerze przekierowane. Doświadczenie w servach: mw2, mw3, cs, crysis itp., już sam nie pamiętam.

Return to “Polish”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests