WARNING: The forum is now in read-only mode as we will soon be transitioning to different forum software. Feel free to join our Discord server in the meantime.
msbazancik
Potrzebna Pomoc

Wed Apr 10, 2013 10:41 am

Witam, zrobiłem serwer według instrukcji i wszystko ładnie działa tylko chciałbym wiedzieć jak sięustawia aby był na hasło, jak sie kickuje player-ów i czy to normalne ze gdy odpalam serwer to wyskakuje takie okienki, gdy sie kliknie maksymalizuj to jest napisany jak sie nazywa serwer, jaki port i chyba ip serwera. I tu problem gdyż ip (serwera) czy czegoś mam 0.0.0.0:19567 !!
Coś źle zrobiłem, czy tak ma być??

Bliss

Re: Potrzebna Pomoc

Thu Apr 11, 2013 2:25 pm

msbazancik wrote:Witam, zrobiłem serwer według instrukcji i wszystko ładnie działa tylko chciałbym wiedzieć jak sięustawia aby był na hasło, jak sie kickuje player-ów i czy to normalne ze gdy odpalam serwer to wyskakuje takie okienki, gdy sie kliknie maksymalizuj to jest napisany jak sie nazywa serwer, jaki port i chyba ip serwera. I tu problem gdyż ip (serwera) czy czegoś mam 0.0.0.0:19567 !!
Coś źle zrobiłem, czy tak ma być??

Więc zrobiłeś kolejny temat żeby zapytać się o to o co pytałeś się w swoim poprzednim temacie ?
Jeśli pobrałeś R30 lub R32 to masz tam plik konfiguracyjny w którym jest wszystko opisane, wystarczy poszukać. i nie tylko pliki .ini są plikami konfiguarcyjnymi poszukaj np plików .cfg
Ponadto jeśli się nie mylę to źle ustawiłeś internal / external IP i właśnie to jest powodem problemu z wyświetlanym IP, a ten port też jest jakiś kulawy. Poza tym do uruchomienia serwera potrzeba Ci jeszcze zewnętrznego IP, no chyba że będziesz grał przez jakiegoś VPN'a jak hamachi albo OpenVPN jeśli uda ci się go skonfigurować.

msbazancik

Thu Apr 11, 2013 3:23 pm

Tak założyłem i sorry za to, ale potrzebowałem szybkiej odpowiedzi :) Mógłbyś podpowiedzieć gdzie znaleść to internal / external IP ?? Pobrałem te pliki R32 i jedyne co pisze w pliku readme:

Start the server, just execute Frost.Game.Main_Win32_Final.exe

with this command line -port 19567 -numGameClientSlots 32 -serverInstancePath "C:/CHANGE_ME/Docs/ServerConfiguration/ServerInstance" -displayErrors 1 -displayAsserts 0 -crashDumpAsserts 0 -heartBeatInterval 20000 -plasmaServerLog 0 -crashDumpErrors 0 -timeStampLogNames -mapPack2Enabled 1 -region EU

Of course change the parameters to meet your needs

Configuration file: Docs\ServerConfiguration\ServerInstance\ServerOptions.ini
PB path: \Docs\ServerConfiguration\ServerInstance\pb

Thanks to TimeToFrag.com for "sharing" :P

PS: if you get an error when you start the .exe, maybe you have to install Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable

msbazancik

Thu Apr 11, 2013 3:28 pm

Tak, hamachi skonfigurowałem, w pliku"startup.cfg" tez wszystko ustawiłem. W Maplist.cfg tez se poradziłem tylko gdzie jest ten internal / external IP i skąd wziąść port, skoro ten jest kulawy :D Dzięki :))

CactusPie

Thu Apr 11, 2013 5:49 pm

Obecnie serwery główne nie wspierają pakietów dotyczących zapytań o adresy IP. Dleatego twoje IP będzie zawsze wyświetlane jako 0.0.0.0 niezależnie od tego co zrobisz. Serwer będzie i tak działał, o ile został skonfigurowany poprawnie.

msbazancik

Thu Apr 11, 2013 6:52 pm

Aha, dziękuje ;) A moglbym dostac jakies info kiedy to serwery bedą to obslugiwac?? Tak mniejwiecej ?? A co do serwera to juz wszystko ogarnąlem. Tylko caly czas dręczylo to ip xD Aa i czy jest mozliwosc ustawienia serwera na haslo?? Bo do teraz nie otrzymalem konkretnej odpowiedzi.

Return to “Polish”