User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Can BF3 run on my laptop?

Sun Feb 23, 2014 10:39 am

All in the title.My specs:
Intel Core i5 2430M @ 2.4 GHz
Intel HD 3000
4.0 GB RAM
Before you criticize my specs note that my family is in between poor and wealthy and I mostly use my desktop for school work.
Before you say it can't run games recently released it can run ArmA 3.I asked this same question on Battlelog and people started saying my rig can't run games like ArmA 3.Currently my settings on arma 3 is 1360x764 resolution and all settings medium.
Last edited by m0chil on Sun Feb 23, 2014 10:50 am, edited 2 times in total.
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts

User avatar
Kerrigan
Posts: 1614
Joined: Mon Dec 17, 2012 6:15 pm
Location: Your nightmares

Re: Can BF3 run on my desktop?

Sun Feb 23, 2014 10:42 am

Looks like a laptop.

Well laptops with Intel GPU chips tend to suck on BF3.
I can't judge your PCs performance to be honest.

Please google Intel 3000 benchmarks for BF3.

For a similar demonstration please visit here

User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Re: Can BF3 run on my desktop?

Sun Feb 23, 2014 10:47 am

Kerrigan wrote:Looks like a laptop.

Well laptops with Intel GPU chips tend to suck on BF3.
I can't judge your PCs performance to be honest.

Please google Intel 3000 benchmarks for BF3.

For a similar demonstration please visit here

Judging from the video he gets like 15-25 fps however he has a better processor than mine I think.
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts

User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Re: Can BF3 run on my laptop?

Sun Feb 23, 2014 10:49 am

http://www.youtube.com/watch?v=zt1khtFQzIA
Battlefield 4 with Intel HD 2500 :P
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts

User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Re: Can BF3 run on my laptop?

Sun Feb 23, 2014 10:52 am

Judging from most results ill just set mine all at low and resolution at 640x480 and get like 15-25 fps
Edit:Today I tried to max all settings in Arma 3 and I get what I can't believe is 20 smooth fps!That is until my charger broke and the game started to lag.
Edit 2: as many of you can see my signature below.Do not be confused with this thread.I played those games on my desktop.This is my new laptop which my father just bought for school work.I just wanted to install one game on it so I can play it whenever im bored.
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts

User avatar
MAGIC
Posts: 1303
Joined: Wed Dec 26, 2012 4:44 am
Location: Germany/Frankfurt
Contact: Website Twitter

Re: Can BF3 run on my laptop?

Sun Feb 23, 2014 12:35 pm

Why not check this site? http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Or simple download the game and test it out?
Image

User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Re: Can BF3 run on my laptop?

Sun Feb 23, 2014 2:32 pm

MAGIC wrote:Why not check this site? http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Or simple download the game and test it out?

The site says I can run it on minimum settings but I have one problem.It recognizes my Intel HD 3000 as a Standard VGA Video Adapter with 1GB of VRAM.Secondly I don't want to waste time downloading a 20GB game and in the end can't have it to run at all.
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts

User avatar
Paulofonta
Posts: 731
Joined: Sun Dec 23, 2012 4:00 am
Location: Sintra - Portugal

Re: Can BF3 run on my laptop?

Mon Feb 24, 2014 1:31 am

m0chil wrote:It recognizes my Intel HD 3000 as a Standard VGA Video Adapter

https://downloadcenter.intel.com/Search ... 000%2f2000

User avatar
m0chil
Posts: 57
Joined: Tue May 21, 2013 2:39 am

Re: Can BF3 run on my laptop?

Mon Feb 24, 2014 12:53 pm

Paulofonta wrote:
m0chil wrote:It recognizes my Intel HD 3000 as a Standard VGA Video Adapter

https://downloadcenter.intel.com/Search ... 000%2f2000

Thanks for the update.It made my BF3 run at a decent framerate.
Battlefield 1942,2,BC1,BC2,BF3 veteran.Check out my status at battlelog G4bb1 and bf3_rio


Get 10 posts :D
Get 20 posts :D
Get 30 posts :D
Get 50 posts :D
Get 100 posts


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests